З дитинства нас привчили до супів і борщів. Так ми допомагаємо організму покращити травлення, поповнити кількість рідини, засвоїти інші страви та навіть зігрітися. Перші страви також дають нам енергію, ми не так швидко відчуваємо повернення голоду.
Найкраще їсти перші страви саме в обід: так вуглеводи будуть довго перетравлюватися організмом і забезпечать поступове звільнення енергії, а це потрібно нам саме у післяобідній час.
Чому потрібно їсти суп щодня?
• до супу додають овочі, які містять клітковину, а вона стимулює роботу кишківника, сприяє виведенню надлишків холестерину та токсинів, забезпечує нормальну роботу кишково-шлункового тракту та позбавляє запорів
• картопля, боби або крупи в перших стравах мають корисні речовини та вуглеводи, які є енергією для вашого організму
• суп з курячим м’ясом, допомагає зміцнити імунітет і зробити організм більш стійким до дії вірусів
• більшість перших страв містять вітаміни та мінерали, що покращують роботу імунітету та систем організму, корисні для міцності кісток і м’язів
Що буде, якщо ніколи не їсти перші страви?
Ви позбавите себе джерела корисних речовин та вітамінів, а їх нестача може негативно відобразитися на здоров’ї. Бульйон в основі перших страв пом’якшує вплив твердої їжі на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту. Без клітковини виникають здуття живота, запори, накопичення токсинів.
Наш гастроентеролог знає про перші страви більше, тож отримайте свою консультацію, записавшись до нього на прийом за номером 0 800 33 75 57.